Philesturnus carunculatus
species of bird
Press Enter · cited answer in seconds
0 sources
Key Facts
- Taxon rank: species[1]
- IUCN conservation status: Least Concern[2]
- Parent taxon: Philesturnus[3]
- Endemic to: New Zealand[4]
- Taxon name: Philesturnus carunculatus[5]
- Original combination: Sturnus carunculatus[6]
- Has characteristic: oviparity[7]
- Taxon common name: South Island saddleback[8], Südinsel-Sattelvogel[9], Tieke de Isla Sur[10], tieke de l'illa del Sud[11], laločník sedlatý[12], lõunatieke[13], Sadelflikfugl[14], Тико[15], セアカホオダレムクドリ[16], Saddelryg[17], tiiki[18], nyerges madár[19], kurobród siodłaty[20], laločník tieko[21]
- Different from: Tieke[22]
- Mass: 81 g[23], 69 g[24]
- Maintained by WikiProject: WikiProject Invasion Biology[25]
- Litter size: 2[26]
- Egg incubation period: 20 day[27]
- Diel cycle: diurnality[28]
- NZTCS conservation status: recovering[29]